Monday, 19 November 2012

Cara Guna Gear Auto



CARA GUNA GEAR  AUTOMATIK

Bagi kereta auto, pastikan anda faham kegunaan semua paras gear iaitu P, R, D, L, 2 dan 3. Bagi pemanduan biasa, gunakan  D dan bila memotong, gunakan "overdrive button". Sekiranya kereta anda tidak mempunyai overdrive button ( wira 1.6 mempunyai overdrive button dan tidak pada wira 1.3, 1.5 ,kancil ), anda perlu menerima hakikat yang kereta anda tidak boleh dipandu secara aggresive. Jangan gunakan overdrive button pada kelajuan melebihi 100 km/j kerana fungsi overdrive button adalah seperti kita menurunkan gear dari gear 5 ke gear 4, apabila memotong dan tetap pada gear 4 sehingga kita offkan overdrive button. Bayangkan pada kelajuan melebihi 100 km/j kita turunkan gear ke gear 4 atau 3.

Kalau kita tidak bernasib baik, kita mungkin kena mengutip segala gear dan skru bertaburan di atas jalan. Gear 2, 3 dan L adalah untuk kegunaan mendaki . Paras gear ini hanya untuk kegunaan kelajuan rendah (bergantung pada jenis kereta). Untuk  kereta auto, ramai yang tak faham fungsi overdrive, gearbox auto kereta wira/satria/saga berkapasiti 1.5 atau 1.3 tiada overdrive button, ini kerana gearbox ini cuma ade 3 gear sahaja tak termasuk R dan P, N dan dikawal oleh sistem mekanikal. Begitu juga dgn semua jenis kereta perodua berbeza dgn satria/wira/putra 1.6 ke atas menggunakan gearbox dikawal komputer.

Ia mempunyai TCU (transmission computer unit). mempunyai 4 gear tak termasuk R dan P dan N. Biasanya satria dan wira 1.6 mempunyai butang overdrive. gear L aadalah gear 1, 2 adalah 2 dan D adalah gear automatik untuk 1,2,3 dan 4. Jika anda menekan butang overdrive (OD) dan panel menyala menunjukkan overdrive, ini bermakna kereta anda akan berjalan menggunakan gear 1,2 dan 3 sahaja. hanya dengan menekan kembali butang overdrive, dan panel meter anda tidak menunjukkan lampu overdrive, gear D anda akan menukar gear secara auto dari 1,2,3 dan 4.



Berikut adalah susunan gear untuk gearbox auto:

P - parking, digunakan untuk anda memberhentikan kereta anda. gear akan disekat.
      jadi kereta anda takkan bergerak walaupun handbrake tak ditarik.
R - reverse, untuk mengundur kereta anda
N - neutral, jika dalam posisi menunggu traffic light atau traffic jem, alihkan ke gear
      neutral. bukan parking! jika anda perasan, gear D ke N tidak perlu menekan kekunci  
      pada tombol gear.
D - drive, penukaran secara auto gear 1,2,3,4 dan seterusnya butang overdrive - gear  
     akan menyekat untuk masuk ke gear 4. gear yang akan digunakan cuma 1,2 dan 3      
     shj

3 - setengah kenderaan tidak mempunyai overdrive tetapi mempunyai susunan gear 3  
     untuk menurunkan gear dari 4 ke 3

2 - ini akan menyekat sistem gearbox anda ke gear 2 dan tidak akan masuk ke gear
     seterusnya. tetapi akan jatuh ke gear 1 jika perlu

L - Low gear, gear pertama

Bagi kereta semi auto, triptronik, steptronik, penggunaan minyak gear box yang dicadangkankan oleh pengeluar adalah sangat mustahak. JANGAN SEKALI-KALI MENUKAR JENIS MINYAK GEAR BOX KECUALI MENDAPAT NASIHAT DARIPADA PENGELUAR.

Sekiranya terdapat lelehan atau kebocoran minyak atau minyak keluar dari gearbox anda, jangan panik, gear box anda tidak rosak.Kemungkinan cuma oil seal gear box sudah 'mati'. Cuma periksa paras minyak gear box dengan lebih kerap dan pastikan ianya sentiasa cukup. Setiap kali kita menukar clucth plate, tukar juga oil seal walaupun ianya tidak bocor kerana jangka hayat oil seal dalam gearbox biasanya sama dengan jangka hayat clucth plate.
Saya pernah dengar melalui radio, penjelasan dari pegawai JPJ tentang hemat untuk memanjangkan hayat gearbox auto. Pegawai tersebut berkata seeloknya selepas enjin panas, masukkan gear dalam semua posisi lebih kurang 5 saat untuk setiap posisi sebelum memulakan perjalanan pada pagi hari.Saranan dibuat supaya minyak gear sampai ke semua lohong2 sarang dalam gearbox.

Saya guna wira 1.5A, ada 3 gear je. L memang jarang2 guna. 2 saya guna bila nak memotong (kalau ikut jalan lama, dan saya perlu pickup yg kuat). D utk normal driving. Saya selalu mulakan gerak kereta pada gear 2 terlebih dahulu, lepas dah lajak, baru shift ke D (saranan dari pegawai JPJ tu juga). dia kata, dengan cara itu, kita tak bebankan gearbox untuk 'fikir' nak guna gear mana terlebih dahulu.Tidak dinafikan walaupun pada posisi D, gearbox akan shift ke gear paling rendah secara automatik, tapi dia somehow kena 'fikir' dulu. 

Akhir sekali, sekiranya anda menggunakan kereta auto buatan Eropah atau bukan Jepun, pastikan jangan usik apa-apa wayar yang bersambung dengan gear box apabila upgrade sistem bunyi, alarm atau apa-apa pengubahsuaian.Cuba 'belai' dan 'memandu dengan lemah lembut', kerana kalau gear box rosak,kosnya tinggi.

Sekian.wsm…berhati-hati di jalan raya..

9 comments:

  1. saya punya kereta wira 1.5 kabaretor bila masuk D je..macam ada gegar..tekan minyak sikit enjin mati..apa yg rosak ye?

    ReplyDelete
  2. Saya ada waja auto 1.6..masalah nya ialah gear D tak berfungsi bila kereta baru nak berjalan..kena guna gear 3 dulu baru tukar gear D..adakah gear box saya rosak?

    ReplyDelete
  3. Tk,banyak info saya dpt disini.

    ReplyDelete
  4. http://www.ecommercemastery.com/provider8/idevaffiliate.php?id=12857

    ReplyDelete
  5. Tq atas perkongsian.

    http://www.aminshukri.com/2016/06/cara-menggunakan-gear-4l.html?m=1

    ReplyDelete